Italija ima plažo za prav vsak okus. Na 7500 kilometrih italijanske obale boste našli vse, od neskončnih sipin iz belega peska, do dramatičnih skalnatih pečin.

Poiščite kopalke, nataknite si sončna očala, pograbite olje za sončenje in pojdite na plažo. Pojdite v Italijo! Predstavljamo vam sedem najbolj osupljivih mest ob italijanski obali.

Plaža Sa Colonia, Sardinija

Sa Colonia je miren peščen zaliv, ki ga najdemo na južni konici Sardinije. Nahaja se kilometer od naselja Setti Ballas. Povzpnemo se lahko na razgledno točko ob bližnjem hotelu Torre Chia, kjer lahko uživamo v osupljivem razgledu na zaliv s čisto vodo in zlatim peskom.

Lido Fiori, Sicilija

Plaža Lido Fiori, blizu Menfija na južni obali Sicilije, nudi res osvežujoče kopanje. Zaliv že od leta 1998 vsako leto pridobi certifikat fundacije “Modra zastava”, ki povdarja čistost morja.

Calamosche, Sicilija

Sicilija je polna velikih plaž, zato ne preseneča dejstvo, da sta na seznamu najlepših plaž kar dve prav iz Sicilije. Calamosche je majhen zaliv 43 km južno od Sirakuze. Sicilijskim prebivalcem je znan kot “Funni Musca”. Do zaliva lahko pridemo po dvajsetih minutah prijetnega sprehoda skozi naravni rezervat. Mirne vode zaliva so zaščitene z dvema skalnatima rtoma, ki obiskovalce varujeta pred vetrom.

Plaža Sperlonga, Rim

Srednjeveška vasica, zgrajena na vrhu pečine in s pogledom na Tirensko morje, se imenuje Sperlonga. Od Rima je oddaljena dobro uro in pol vožnje. 

Baia del Silenzio, Genova

Ta mirna plaža je osrednja točka v lingurskem obmorskem mestu Sestri Levante. Domačini ga poznajo kot “la città dei due mari”, po naše »mesto dveh morij”. Zaliv tišine je obdan s starodavnimi mestnimi zgradbami in nudi možnost izjemno prijetnih kratkih sprehodov ob vodi.

Cala Violina, Toskana

Cala Violina je pravi božji dar za pobege od mestnega vrveža in stresa. Cala Violina je namreč samotni zaliva, do katerega je dobra dva kilometra hoje skozi naravni rezervat Bandite di Scarlino. Na cilju se pogled upre v bel pesek, kristalno vodo in valovite krošnje zelenih gozdov.

Punta della Suina, Lecce

Po izboru večih revij in turističnih portalov v Evropi je to tudi “uradno” najbolj trendi plaža v Evropi!

Čaka vas uživanje v mehkem zlatem pesku in mirni vodi. 

Naslovna fotografija: Plaža Sa Colonia/Fabiano Caddeo Canva