Čudoviti Dunaj je lahko idealna vikend destinacija

ByI.M.

17. septembra, 2023 , ,

Čudoviti Dunaj je lahko idealna vikend destinacija

Dunaj je od Ljubljane oddaljen le 400 kilometrov, torej približno 4 ure vožnje. Leži ob Donavi, krasi pa ga osupljiva arhitektura, bogata zgodovina, svetovno znani muzeji… Po različnih anketah je vedno razglašen za eno najboljših mest za življenje. Dunaj je res čudovita destinacija za vikend oddih, poln zgodovine, kulture in raznolikega razvedrila. Tukaj je nekaj stvari, ki jih ne smete zamuditi med obiskom Dunaja:

Katedrala svetega Štefana

Obiščite osupljivo gotsko katedralo, ki je ena od glavnih znamenitosti mesta. Če si želite uživati v lepem razgledu, se lahko po 343 stopnicah povzpnete na vrh južnega stolpa. Druga možnost je, da se z dvigalom peljete na severni stolp, kjer si lahko ogledate Pummerin največji avstrijski cerkveni zvon.

Grad Schonbrunn

Ta čudovit grad, ki je bil nekoč poletna rezidenca habsburških vladarjev, je danes na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Ogled grajskih sob in vrtov je nepozabno doživetje. Poleg ogleda palače imajo obiskovalci možnost obiskati koncerte klasične glasbe v izvedbi Mozarta, Haydna in drugih mojstrov.

Muzejska četrt (MQ)

MQ je eden največjih kulturnih kompleksov v Evropi z več kot 60 kulturnimi ustanovami. Oglejte si svetovno znano zbirko Egona Schieleja in uživajte v različnih kulturnih dejavnostih. Uživajte ob kozarcu vina v sodobnem baru, večerjajte v ljubki kavarni ali elegantni restavraciji ali celo igrajte mini golf.

Zabavni park Prater

Ta zabaviščni park ponuja vožnje za vso družino, zgodovinsko panoramsko kolo pa je poseben vrhunec. Prater je eden najstarejših zabaviščnih parkov na svetu. Poleg tega v zabaviščnem parku Prater najdete tobogane, video igre, napihljive gradove, restavracije, kavarne in številne druge zabavne stvari.

Zoološki vrt Schonbrunn

Najstarejši živalski vrt na svetu, kjer domuje preko 700 različnih živalskih vrst, vključno s pandami. To je odličen kraj za družinski izlet. Seveda so obiskovalcem na voljo kavarne, restavracije, pa tudi prostor, kjer lahko otroci božajo živali.

Naschmarkt

Skoraj en kilometer dolga tržnica ponuja raznoliko izbiro hrane, začimb in mednarodne kuhinje. Obiščite jo za okušanje različnih kulinaričnih dobrot. Ob koncih tedna DJ-ji vrtijo glasbo, v toplejših mesecih pa je odličen kraj za preživljanje časa zunaj ob hrani, pijači in uživanju v vonjavah različnih kuhinj.

To so le nekateri od vrhuncev Dunaja, ki jih ne smete zamuditi. Mesto ponuja tudi obilo drugih muzejev, galerij, gledališč, restavracij in kavarn, ki jih lahko raziskujete med svojim vikend oddihom.

vir Foto: Pixabay Portal24