Cult Gaia: jesen 2022

ByAnja Kadič

4. septembra, 2022 , , ,

Ženska, ki nosti Cult Gaia, živi v večnem poletju. Kjerkoli na svetu se znajde, je pripravljena na zabavo. Ima kovček poln oblek s perjem in obrobami ter številnimi izrezi.

Kako Jasmin Larian Hekmat svojo večno sončno vizijo prenese v jesensko kolekcijo? Gre tja, kjer je toplo.

Kljub fotografijam modelov v puščavi sta Hekmata navdihnila vintage après ski in mraz. “Ni še na smučiščih, a zagotovo se ukvarja z apres ski,” pravi Hekmat o svoji muzi.

Mraz se kaže predvsem v izbiri tkanin in odtenku modre barve Frozen blue. Barva se pogosto uporablja v oblačilih, saj so vsa oblačila, razen nekaj jaken z dolgimi rokavi in suknjičev v kolekciji, najbolj primerna za toplo podnebje. “Navdihuje me, kako je tkanina videti pod soncem in pod ledom,” pravi.

Najbolj športna oblačila v skupini so svetleče modre hlače z ravnimi hlačnicami. Zraven je majica z dolgimi rokavi in vrvico v pasu.

Športna so tudi podobna oblačila v roza barvi. Roza videz je sestavljen iz cargo hlač, ki so pri gležnjih stisnjene in srajce. Srajco ovezujeta dva zlata obročka. V opombah h kolekciji so oblačila opisana kot čezsezonska. Mogoče jih je prilagoditi vsakemu podnebju ali priložnosti.

Preostali del kolekcije temelji na podpisih te blagovne znamke. Tu so boginji podobne vitke obleke z izrezi na bokih. Najdejo se tudi zaponke in s perjem prevlečeni bolero suknjiči.

Največji odmik v tej sezoni je njen pristop k obleki. Krojen siv suknjič s širokimi rameni in ostrim kvadratnim izrezom  in kratke hlače z razporkom, ki jih kombinira z njim.

Sklepna misel je jasna. Ne glede na vreme se muza Cult Gaia drži svojih kosov oblačil, s katerimi se izraža.

Vir slik: Vogue