CUPRA s Tavascanom na novo definira zmogljivost

CUPRA zmogljivost na novo definira s Tavascanom.  Španska znamka predstavlja svojo vizijo povsem električnega SUV kupeja. CUPRA s tem konceptnim vozilom združuje najsodobnejšo pogonsko tehnologijo z elegantno, športno in edinstveno zasnovo štirivratnega crossover SUV-ja ima neverjetno sistemsko zmogljivost 225 kW (306 KM) brez lokalnih emisij.

Aerodinamika je bistveni sestavni del konceptnega vozila CUPRA. Pod značilnimi kolesnimi ohišji je prostor za 22-palčna aluminijasta platišča v obliki turbine, ki zagotavljajo gladko odklanjanje zraka in izboljšan zračni upor.

Zadnji difuzor zagotavlja optimalno aerodinamiko in hkrati ustvarja ekspresiven, športen in eleganten videz. Svetlobni trak od roba do roba, ki se vključuje v osvetljen logotip CUPRA, dodatno poudarja posebni značaj CUPRA Tavascana.

Lakirana površina konceptnega vozila daje vtis tekoče kovine. Elementi iz ogljikovih vlaken v barvi karoserije in drobne bakrene podrobnosti pa poudarjajo njegov ekspresiven videz.

Oblika linij iz zunanjosti se odraža tudi v notranjosti CUPRA Tavascana. Popolno zlitje najkakovostnejših materialov in tehnologije prihodnosti ustvarja notranjost z ambientom, v katerem sta položaj voznika in udobje potnikov popolnoma uravnotežena. Zahvaljujoč kontrastnim barvam in karbonskim poudarkom so oblikovalci pri znamki CUPRA ustvarili edinstveno dinamično notranjost.

Ko se odprejo vrata, potnike pozdravi mehka LED osvetlitev v notranjosti. Kontrastni elementi iz usnja, ogljika in materiala Alcantara® ustvarjajo prijetno notranjost.

Školjkasti sedeži s 3D-reliefom iz usnja nudijo udobno varnost s svojo popolno sintezo oblike in funkcionalnosti. Armaturna plošča v obliki krila daje tudi občutek prostornosti. Voznik ima vse potrebne informacije na popolnoma digitalnem 12,3-palčnem zaslonu. Slednjega dopolnjuje še en 13-palčni zaslon za infotainment.

Po potrebi se notranjost konceptnega vozila celo prilagodi.. Večji zaslon se namreč obrne proti sovozniku.

Štirivratni crossover združuje vrhunski, samozavestni videz SUV-ja z eleganco športnega kupeja.

Motor

Motorja – eden na sprednji in drugi na zadnji osi, skupaj zmoreta 225 kW (306 KM). CUPRA Tavascan pospeši iz mirovanja do 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde. Njegova litij-ionska baterija s kapaciteto 77 kWh hrani dovolj energije za doseg do 450 kilometrov, merjeno v skladu s strogimi zahtevami preizkusa vozniškega ciklusa WLTP. Baterija je vgrajena v dno konceptnega vozila in temelji na platformi MEB in zagotavlja nizko težišče in zelo dinamične vozne lastnosti.

Svetovna premiera CUPRA Tavascana bo na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu.

vir in foto