Da je Drnovšek gej, so širili krogi blizu Mladine. In ženska, ki se preprosto ne zna vesti. Stavka s katerima nas k branju enaindvajsetega poglavja knjige Nevarna razmerja slečene Slovenije povabi avtor Bojan Požar.

“Ta knjiga je prozni prikaz dogodkov in oseb ter nepopoln zapis slovenske medijske scene, ki temelji na javno dostopnih virih. Nekateri dogodki so prikazani v celoti, ali pa so domnevni oziroma strnjeni.”

Bojan Požar
21.

****

– Tone Fornezzi – Tof in Roman Leljak sta dejansko dobro sodelovala, kar je navsezadnje občutil tudi sam predsednik države Milan Kučan. Po nekem rutinskem vzponu na Triglav, ki ga je kot običajno kot fotograf spremljal tudi dolgoletni urednik fotografije na Delu Joco Žnidaršič, si je Kučan v neki sobi v domu na Kredarici preoblačil potne majice. Kot fotografski kronist je vse to skrbno beležil seveda tudi Joco Žnidaršič. Ob vrnitvi na Pokljuko je Joca Žnidaršiča Fornezzi zaprosil, ali mu za objavo v Nedeljskem dnevniku odstopi nekaj fotografij. Seveda, Joco je bil takoj za, saj je bil to že ustaljen postopek, pa še kakšen honorarček za objavo v Nedeljcu si je lahko obetal. Ker fotografij še ni imel sortiranih, je Tofu izročil cel film, češ, naj si izbere eno izmed tistih, na katerih je Kučan na vrhu, preostale pa naj mu vrne. Tof je res objavil zaželeno fotografijo v Nedeljcu, toda eno izmed tistih, na katerih je bil Kučan med preoblačenjem gol do pasu, je prodal Leljakovemu Asu.

Tofova malopridnost brez primere je močno presenetila tudi tedanjega šefa Kučanovega kabineta, Marjana Šiftarja in šefa Kučanovih varnostnikov Petra Šefmana. Kaj šele fotografa Joca Žnidaršiča. Vsi so se temu čudili tudi zato, ker je bil Tof večkrat z njimi menda tudi povsem prijateljsko. Najbolj mučno pa je bilo dejstvo, da se je Tof kasneje opravičeval, češ da mu je filme Leljak ukradel. Kje in kako pa seveda nikoli ni znal pojasniti. Jezni Žnidaršič je potem dolgo časa razmišljal, ali bi Tofa tožil in zahteval odškodnino, saj naj bi mu odvetniki zatrjevali, da bi sodni spor zlahka dobil, toda kasneje si je dokončno premislil. Menda predvsem zaradi čudne publicitete, ki bi je bil v primeru tega sodnega procesa seveda deležen Kučan.

**********

Najlepša na tem Tofovem Planetu je bila plavolasa fotografinja… več tukaj.

Foto: Janez Drnovšek Twitter