Po poročanju portala 24ur.com (vir) bo Damir Črnčec novi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo. Verjetno tudi namestnik novega obrambnega ministra Marjana Šarca.

Črnčec je l. 2005 postal direktor Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo (OVS), nato mu je leta 2010 takratna vlada potrdila še drugi petletni mandat na čelu OVS.

Črnčec je tudi v času druge vlade Janeza Janše postal direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA). Z mesta direktorja Sove je odstopil po letu dni. Od marca 2013 do februarja 2015 in do septembra 2018 je bil svetovalec načelnika Generalštaba Slovenske vojske za obrambno politiko.

Po izvolitvi Marjana Šarca za novega predsednika vlade leta 2018, je postal državni sekretar v takratnem kabinetu , kjer je bil odgovoren za področje nacionalne varnosti.

Njegovo imenovanje je sprožilo plaz kritik zaradi večkrat izraženih stališč v času begunske krize – prihod migrantov je primerjal s turškimi vpadi ter opozarjal pred uničevanjem judovsko-krščanskih evropskih vrednot.

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo naj bi postal tudi nekdanji minister za javno upravo Rudi Medved.