Danes bo delno jasno, popoldne bodo krajevne plohe

ByAna Koren

30. aprila, 2023
Obala [Foto: Pexels]

Danes bo delno jasno, popoldne bodo krajevne plohe

Danes zjutraj bo ponekod v notranjosti megla ali nizka oblačnost, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo možne posamezne krajevne plohe. Pihal bo vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem ob šibki burji do 23 °C.

Ponoči bo delno jasno. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem od 10 do 14 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in do večera večinoma suho. Pihal bo šibak vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C. Zvečer se bodo na jugu Slovenije začele pojavljati plohe.

Obeti

V torek bo oblačno in deževno. V sredo bodo padavine večinoma ponehale. Oba dneva bo na Primorskem pihala šibka burja.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. V spodnjih plasteh ozračja priteka z vzhodnim vetrom malo hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastale posamezne plohe. Krajevne padavine bodo pogostejše v krajih zahodno od nas. Ob severnem Jadranu bo večinoma suho, v Kvarnerju bo pihala večinoma šibka burja.

Jutri dopoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Drugod bo več oblačnosti, proti večeru se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati plohe.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Češnje – od drevesa do sladice

Češnje so sladke rdeče ali temno rdeče jagode, ki rastejo na drevesih iz rodu Prunus. Drevesa so običajno velika, visoka do 10 metrov in imajo okroglo krošnjo. Češnje so zelo priljubljeno sadje.

Rastejo po vsem svetu, vendar so najbolj znane češnje iz Evrope, Amerike in Azije. V Evropi so najbolj znane sorte češenj iz regije Trentino Alto-Adige v Italiji in iz regije Rhineland-Pfalz na Nemčiji. V Ameriki so najbolj razširjene v ZDA, kjer so najbolj priljubljene sorte Bing, Lambert in Rainier. V Aziji so češnje najbolj znane na Japonskem, kjer je tako zelo pomemben del japonske kulture… več tukaj.