Danes bo delno jasno, več oblačnosti bo na jugozahodu

Danes dopoldne se bo delno zjasnilo, sprva bo ponekod po nižinah še megla. Več oblačnosti bo v jugozahodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo v severovzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 8 do 13, v severnih krajih okoli 6 °C.

Obeti

V petek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo predvsem v zahodni, južni ter deloma osrednji Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto kaže na suho vreme, v severovzhodnih krajih bo delno jasno, drugod pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik.

Vremenska slika

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih pri tleh zadržuje nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Več oblačnosti bo na območju severnega Jadrana, kjer bo dopoldne burja ponehala.

Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugod bo oblačno, predvsem na območju Gorskega kotarja bo občasno deževalo.

Vir: ARSO Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Zakaj pozimi potrebujemo vitamin D in kako do njega?

Pozimi smo ljudje bolj izpostavljeni okužbam in manj časa preživimo zunaj, kar je eden glavnih razlogov, da se v zimskih mesecih poveča tveganje za pomanjkanje vitamina D v našem telesu.

Ta vitamin, ki se ustvari v naši koži po izpostavljenosti sončni svetlobi, je nujen za dobro zdravje. Vsi namreč potrebujemo vitamin D, da smo zdravi in ​​se borimo proti okužbam. Ironija je, da ga večina ravno pozimi, ko je najbolj potreben, ne dobi dovolj… več tukaj.

By A.K.

Komentar: