Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo

ByA.K.

11. januarja, 2023
Foto: Pexels

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Ponoči se bo pooblačilo. V drugi polovici noči bodo ponekod kratkotrajne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Do jutra bodo padavine povsod ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 6 °C.

Jutri dopoldne se bo od severozahoda zjasnilo, dan bo povečini sončen. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

Obeti

V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodni veter.

V noči na soboto bodo ponekod rahle padavine, v soboto čez dan pa se bo delno razjasnilo.

Vremenska slika

Nad severno Evropo in severnim Atlantikom je obsežno ciklonsko območje. Oslabljena vremenska motnja se bliža Alpam in bo v noči na četrtek oplazila naše kraje. Pred njo k nam v višinah z zahodnim vetrom priteka nekoliko toplejši zrak.

Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponoči se bo prehodno pooblačilo, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine.

Jutri se bo od severozahoda postopno razjasnilo.

vir

Ne spreglejte…

Zakaj pozimi potrebujemo vitamin D in kako do njega?

Pozimi smo ljudje bolj izpostavljeni okužbam in manj časa preživimo zunaj, kar je eden glavnih razlogov, da se v zimskih mesecih poveča tveganje za pomanjkanje vitamina D v našem telesu.

Ta vitamin, ki se ustvari v naši koži po izpostavljenosti sončni svetlobi, je nujen za dobro zdravje. Vsi namreč potrebujemo vitamin D, da smo zdravi in ​​se borimo proti okužbam. Ironija je, da ga večina ravno pozimi, ko je najbolj potreben, ne dobi dovolj… več tukaj.