Danes bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo

ByAna Koren

11. marca, 2023
Foto: Pixabay

Danes bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo

Danes bo na vzhodu sprva še pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 16 °C.

Jutri bo večinoma sončno. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal veter južnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 8 do 11, na Primorskem do 15 °C.

Obeti

V ponedeljek bo dokaj sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodni veter.

V torek bo oblačno. Dež bo že dopoldne zajel zahodne kraje, popoldne pa se bo postopno razširil nad vso Slovenijo.

Vremenska slika

Po prehodu oslabljene hladne fronte se nad srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnim vetrom v višinah k nam doteka hladnejši in postopno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje

Danes bo predvsem v krajih severno in vzhodno od nas sprva še občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, v Kvarnerju se bo krepila burja.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le v krajih severno od nas bo nekaj več oblačnosti. Burja v Kvarnerju bo dopoldne ponehala.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Grubin memorial: Drago Grubelnik je v naših srcih živ

V Kranjski Gori je ponovno potekal Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom. Udeležile so se ga številne tuje in domače smučarske zvezde. Tradicionalni dogodek, katerega sponzor je Generali Zavarovalnica, je posvečen spominu na alpskega smučarja Draga Grubelnika… več tukaj.