Danes bo na vzhodu delno jasno, drugod oblačno

ByAna Koren

7. januarja, 2023
Foto: Pexels

Danes bo na vzhodu delno jasno, drugod oblačno

Danes bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo sprva megla. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 4 do 7, drugod od 8 do 13 °C.

Jutri bo večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se počasi širil proti osrednji Sloveniji. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo popoldne zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih in ponekod v vzhodnih krajih od -3 do 2, drugod od 3 do 8, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 14 °C.

Obeti

V ponedeljek bo oblačno in deževno. Sprva bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo dopoldne ponehal. Meja sneženja bo nad nadmorsko višino 1500 m. Popoldne bo prehodno zapihal severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja pa se bo spuščala.

V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka je nad vzhodno in jugovzhodno Evropo, nad severnim Atlantikom pa se poglablja obsežen ciklon. Hladna fronta je dosegla obale zahodne Evrope. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje priteka postopno bolj vlažen in še vedno topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas povečini sončno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Drugod bo pretežno oblačno.

Jutri bo oblačnost od zahoda naraščala, ob severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo občasno rahlo deževalo. V krajih vzhodno in severno od nas bo še nekaj jasnine. Na Hrvaškem in Madžarskem bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu popoldne jugo.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Borut Pahor ne bo posebni odposlanec vlade

O tem, kaj bo po izteku mandata počel nekdanji predsednik republike Borut Pahor, se je že veliko pisalo. Tudi sam je v nekaj intervjujih omenjal različne možnosti. Borut Pahor si želi funkcije na zunanjepolitičnem področju… več tukaj.