Danes bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno

ByA.K.

1. januarja, 2023
Foto: PexelsFoto: Pexels

Danes in jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno

Danes bo v jugozahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na vzhodu do 17 °C.

Jutri bo na vzhodu sončno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na Notranjskem in Primorskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen. Jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 1 do 5, drugod od 6 do 12, najvišje dnevne od 8 do 15, na vzhodu do 17 °C.

Obeti

V torek bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V sredo bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala. Še naprej bo za ta čas toplo.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno in severozahodno Evropo pa obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom k nam še naprej priteka za ta čas zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ob severnem Jadranu in v Furlaniji – Julijski krajini bo oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, po nižinah avstrijske Koroške bo zjutraj tudi nekaj megle ali nizke oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Savna – pospešuje hujšanje in deluje protivnetno

Savna je še posebej priljubljena pozimi, zaradi številnih prednosti vse več ljudi redno obiskuje wellness centre ali druge objekte, ki jo ponujajo. Obstaja več vrst savn, vsaka pa po mnenju strokovnjakov prinaša določene koristi za naše telo in zdravje.

Raziskave na to temo so namreč pokazale, da redna savna spodbuja predvsem hujšanje, pospešuje metabolizem, čisti kožo, deluje protivnetno. Prav tako izboljšuje cirkulacijo, odpira dihalne poti, pomaga v boju proti stresu ter izboljšuje delo in zdravje srca in krvožilnega sistema nasploh… več tukaj.