Danes bo na vzhodu in severu Slovenije sončno, drugod bo pretežno oblačno

Danes bo na vzhodu in severu sončno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15, na vzhodu do 17 °C.

Jutri zjutraj bo na severu in vzhodu še nekaj jasnine, na severovzhodu bo ponekod megleno, drugod bo večinoma oblačno. Čez dan se bo povsod pooblačilo, predvsem v južni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od 1 do 6, drugod od 6 do 10, najvišje dnevne od 7 do 12, na jugovzhodu do 15 °C

Obeti

V sredo bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala.

V četrtek bo pretežno oblačno, na zahodu lahko pade kakšna kaplja dežja. Znova bo zapihal jugozahodnik, še naprej bo za ta čas toplo.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa se nahaja ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom k nam še naprej priteka za ta čas zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno, po nižinah avstrijske Koroške bo zjutraj tudi nekaj megle ali nizke oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo.

Jutri čez dan se bo povsod pooblačilo, zjutraj bo po nižinah v krajih severno od nas megla. Predvsem v Gorskem Kotarju in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Čudežni napitek, pripravljen iz dveh sestavin, razbija kilograme in pospešuje presnovo

Čudežni napitek, sestavljen iz le dveh sestavin in sicer iz mlačne vode in ene žlice medu, je po mnenju nutricionistov zanesljiva pot do vitkega in zdravega telesa brez odrekanja najljubši hrani.

Številne raziskave so pokazale, da je med živilo, ki nam lahko pomaga ohranjati zdravje, edini pogoj je, da je hrana kot taka najvišje kakovosti. Toda njegova kombinacija z navadno vodo ima tudi velike prednosti… več tukaj.