Danes bo na vzhodu suho, drugod bo občasno deževalo

ByAna Koren

20. aprila, 2023

Danes bo na vzhodu suho, drugod bo občasno deževalo

Danes bo večinoma oblačno. V vzhodnih krajih bo suho, drugod bodo krajevne padavine, najpogostejše v severozahodnih krajih. Na območju Alp bo meja sneženja med 1000 in 1200 m nad morjem. Popoldne bodo padavine postopno ponehale, proti večeru se bo od vzhoda začelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na severozahodu okoli 10 °C.

Jutri bo spremenljivo s popoldanskimi plohami. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, najvišje dnevne od 14 do 20°C.

Obeti

V soboto bo povečini sončno in še nekoliko topleje, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V nedeljo bo čez dan že nekaj več oblačnosti, popoldne bodo predvsem v severnih krajih manjše padavine.

Vremenska slika

Odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka se severno od Alp pomika iznad Nemčije proti Franciji. Oslabljena vremenska motnja se zadržuje nad severno Italijo in Švico. K nam bo od vzhoda v nižjih zračnih plasteh dotekal nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih vzhodno od nas deloma jasno, drugod bo oblačno z občasnimi padavinami, večinoma suho ob morju. Na območju Alp bo ponekod snežilo do višje ležečih dolin.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe, ki bodo pogostejše v alpskem svetu.


vir

Ne spreglejte…

Paradižnik: od setve do mize

Paradižnik je rastlina iz družine razhudnikov (Solanaceae) in ena najbolj priljubljenih vrtnin, ki se goji po vsem svetu. Paradižnik je rastlina, ki ljubi sonce in toploto, za uspešno rast in razvoj potrebuje toploto.

Koraki za gojenje paradižnika na vrtu:

Izbira sort: Na trgu je na voljo veliko različnih sort paradižnika, zato lahko izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam v podnebnih razmerah. Obstajajo sorte za odprto gojenje, sorte za rastlinjake in sorte za lončke… več tukaj.