Danes bo na zahodu pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na severu in vzhodu

Danes bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ter večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v severni Sloveniji okoli 5 °C.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v severni Sloveniji od -2 do 2, najvišje dnevne od 7 do 13, v severni Sloveniji okoli 5 °C.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo nekaj jasnine na severovzhodu, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Drugod bo oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bodo občasno rahle padavine. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika

Nad severno polovico Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, naši kraji so na njegovem južnem robu. V zahodnem zračnem toku se vremenske motnje pomikajo čez Evropo severno od Alp. K nam doteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno in po nižinah ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo.

Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho.

 Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Neprijetna alergija na mraz? Tukaj so simptomi

Alergija lahko prizadene vsakogar. Alergični ste lahko na marsikaj, vključno na nizke temperature. Medicinski izraz za koprivnico, ki nastane na koži ob izpostavljenosti mrazu, se imenuje urtikarija, ki je najpogostejši simptom te zdravstvene težave. V nekoliko redkejših primerih lahko pride do hude akutne alergijske reakcije ali anafilaksije, ki je lahko smrtno nevarna.

Zdravniki pojasnjujejo, da ljudje s to alergijo po izpostavljenosti nizkim temperaturam opazijo nenavadne kožne spremembe ali druge simptome. To stanje se lahko pojavi nenadoma in sčasoma izgine. Pri nekaterih ljudeh pa nikoli ne izgine… več tukaj.

By A.K.

Komentar: