Danes bo oblačno in deževno, popoldne se bo ohladilo

ByAna Koren

9. januarja, 2023

Danes bo oblačno in deževno, popoldne se bo ohladilo

Danes bo oblačno in deževno, ponekod lahko tudi zagrmi, meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo, popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja. Temperature bodo večinoma med 5 in 12 °C.

V noči na torek bodo padavine povsod ponehale.

Jutri bo v zahodni polovici države sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Na vzhodu bo dopoldne še zmerno oblačno, popoldne pa se bo razjasnilo. Ponekod bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 5, najvišje dnevne na severu od 4 do 8, drugod do 12 °C.

Obeti

V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja bo nizko. Čez dan se bo delno razjasnilo. Prehodno bo zapihal severni veter.

Vremenska slika

Iznad ciklona nad severno Evropo sega nad naše kraje izrazita hladna fronta, ki se pomika proti vzhodu. Z jugozahodnimi vetrovi bo dopoldne nad naše kraje dotekal topel in vlažen zrak, popoldne pa s severnim vetrom občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno s pogostimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo dopoldne še pihal jugo ali jugozahodnik. Popoldne bo zapihal severni veter, proti večeru na Jadranu burja, hladilo se bo. Meja sneženja se bo v Alpah spustila do dolin.

Jutri bo delno jasno, v krajih vzhodno od nas sprva še zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Pihal bo veter severnih smeri.

Vir: ARSO Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Zdravniki bodo v sredo stavkali, kaj zahtevajo?

Zdravniki bodo v sredo stavkali, v času stavke bo zagotovljena obravnava nujnih stanj ter bolnikov, mlajših od 18 in starejših od 65 let, prav tako nosečnic. 

Zaradi nezadovoljstva z dvigom zdravniških plač, ki da ustvarja dodatna nesorazmerja, in z odnosom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana so v zdravniškem sindikatu FIDES za sredo napovedali enodnevno opozorilno stavko. Med njihovimi zahtevami je poleg odprave plačnih nesorazmerij tudi oblikovanje jasne karierne poti zdravnikov… več tukaj.