Danes bo oblačno, v notranjosti bo rahlo snežilo

ByAna Koren

19. januarja, 2023
Foto: Pexels

Danes bo oblačno, v notranjosti bo rahlo snežilo

Danes bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo rahlo do zmerno snežilo, na Primorskem pa občasno rahlo deževalo. Tam bo pihala večinoma šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa dopoldne severni veter. Padavine bodo popoldne slabele in marsikje ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Jutri dopoldne bodo rahle padavine povsod ponehale, najkasneje na jugu. Čez dan bo pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Obeti

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti okrepil severnik. Še nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem, severozahodnim Balkanom ter nad delom srednje Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki se počasi polni. Od severovzhoda nad naše kraje doteka v nižjih zračnih plasteh nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno. Ob severnem Jadranu se bodo pojavljale plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo rahlo snežilo, padavine bodo popoldne marsikje ponehale.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bodo sprva še možne krajevne padavine. Pihala bo šibka do zmerna burja.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Pravilna uporaba žarometov pozimi, kaj svetuje AVP

Na Agenciji za varnost v prometu (AVP) svetujejo previdnost pri uporabi nekaterih novih tehnologij, ki so sicer namenjene večji varnosti.

V povezavi z zimskim delom leta najprej pomislimo na nizke temperature, sneg in v povezavi z avtomobili na zimske gume. Hkrati je to tudi del leta, ki ga zaznamuje krajši dan, zaradi česar več časa vozniki preživijo v mraku.

Dobri žarometi so zato ključnega pomena za varnost v prometu, pogosteje pa pridejo v poštev tudi žarometi z dolgim snopom… več tukaj.