Danes bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo naraščala verjetnost za plohe in nevihte. Jutri bo dokaj sončno, nastala bo še kakšna nevihta.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sprva sončno, zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

Jutri bo povečini sončno, predvsem sredi dneva bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 30 °C.

Opozorilo

Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek proti večeru bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek razširile nad večji del države.

Vremenska slika

Prek srednje Evrope in Alp se pomika oslabljena hladna fronta z višinskim valom hladnega zraka, ki bo v večernem času vplivala tudi na vreme v Sloveniji.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva precej jasno, čez dan se bo v sosednjih pokrajinah Italije in na zahodu avstrijske Koroške oblačnost povečala. Popoldne in zvečer bodo tam krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo še kakšna ploha ali nevihta.

Na današnji dan

1988 – Nenavadno topel dan, zlasti ponekod na Primorskem in v višjih legah. V Tolminu se je segrelo do 37,0 °C, na Slapu pri Vipavi do 36,0 °C, v Bovcu do 34,6 °C, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore do 31,0 °C in na Kumu (1218 m) do 27,3 °C.
 2008 – V večernih urah je silovito neurje z močnimi sunki vetra in veliko točo opustošilo nekatere predele vzhodne Slovenije.

Vir: ARSO