Danes bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah

ByAna Koren

4. marca, 2023
Foto: Pexels

Danes bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah

Danes bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Jutri se bo po jasnem jutru čez dan postopno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju 3, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Obeti

V ponedeljek in torek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi k nam doteka prehodno bolj suh in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Jutri se bo po večinoma jasnem jutru oblačnost povečala. Več sonca bo v krajih južno od nas.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Evropska komisija zmanjšala dovoljeno količino arzena v hrani

Evropska komisija je sprejela nova pravila, ki predpisujejo nižje dovoljene količine arzena v živilih. To je korak v uresničevanju evropskega načrta boja proti raku z omejevanjem oziroma izločanjem rakotvornih kemikalij v hrani.

“Danes sprejemamo dodatne ukrepe za nadaljnje zmanjšanje tveganja izpostavljenosti rakotvornim onesnaževalcem iz naše prehranjevalne verige. Naši državljani želijo biti prepričani, da je hrana, ki jo jedo, varna, nova pravila pa so še en dokaz, da standardi varnosti hrane v EU ostaja najvišja na svetu,” je dejala komisarka za zdravje in varnost hrane Stella Kyriakides… več tukaj.