Danes bo precej oblačno in večinoma še suho, več jasnine bo na vzhodu. Pihal bo jugozahodnik. Jutri bo oblačno in deževno, ob morju bo pihal jugo.

Napoved za Slovenijo

Danes bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20, ob morju in na vzhodu do 22 °C.

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in se do jutra razširil na večji del Slovenije. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 °C.

Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami. Več dežja bo na zahodu Slovenije, kjer bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo še pihal okrepljen jugo, ki bo popoldne pričel slabeti. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 21 °C.

Obeti

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe. V torek bo oblačno, dež se bo znova razširil nad vso Slovenijo. Popoldne bo zapihal severni veter, hladneje bo.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka se je pomaknilo nad vzhodno Sredozemlje. Nad zahodno in srednjo Evropo se poglablja ciklonsko območje. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih vzhodno od nas še delno jasno. Drugod se bo pooblačilo. Popoldne se bodo v Alpah začele pojavljati rahle padavine.

Jutri bo oblačno s padavinami. Več dežja bo v krajih zahodno in južno od nas, kjer bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Vir: ARSO Foto: iStock