Danes bo prevladovalo oblačno vreme, na severovzhodu večinoma suho

Danes bo prevladovalo oblačno vreme. V severovzhodni Sloveniji bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 9 do 13 °C.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na severu okoli 0, ob morju do 11, najvišje dnevne od 9 do 16 °C.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, občasno bo rahlo deževalo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na vzhodu tudi pretežno jasno. Še bo pihal jugozahodni veter, toplo bo.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa se obnavlja obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske delno jasno z zmerno oblačnostjo. Drugod bo večinoma oblačno, v krajih zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo ob severnem Jadranu in v Furlaniji oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Italija zaostruje pravila za reševanje migrantov z morja

Italijanska vlada bo zaostrila pravila za reševanje migrantov u morja in kaznovala dobrodelne organizacije. Prav tako bo vlada Giorgie Meloni omogočila zaseg ladij, če bodo kršile nova, strožja pravila. Dobrodelne organizacije menije, da bi to lahko ogrozilo življenja.

Vladni ukaz, odobren pozno v sredo navaja, da morajo te ladje po reševanju nemudoma vpluti v pristanišče, namesto da ostanejo na morju in iščejo druge migrantske čolne v stiski, poroča Reuters... več tukaj.

By A.K.

Komentar: