Danes bo prevladovalo pretežno jasno vreme

ByA.K.

8. novembra, 2023 ,
Jesen Foto_Portal24Jesen Foto_Portal24

Danes bo prevladovalo pretežno jasno vreme

Danes bo v Sloveniji prevladovalo pretežno jasno vreme, vendar pa se bodo po kotlinah v notranjosti zjutraj in del dopoldneva pojavljale meglice. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 8 in 14 stopinj Celzija, pri čemer se bodo na Goriškem in ob morju povzpeli do prijetnih 16 °C.

Jutri nas čaka precej jasno jutro, vendar bo megla še vztrajala v nižinah. Čez dan se bo nad hribovitim svetom zahodne Slovenije pooblačilo, drugje pa bo večinoma sončno. Jugozahodni veter bo krepil svojo prisotnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske pa se bodo spustile celo do -3 stopinje. Ob obali bodo jutranje temperature okoli 8 stopinj Celzija, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature še vedno prijetno tople, med 8 in 14 stopinjami Celzija, ob morju pa se bodo dvignile do 16 °C.

Obeti

V noči na petek bo na zahodu začelo deževati, medtem ko se bo dež čez dan razširil nad večji del Slovenije, ob morju pa lahko pričakujemo tudi grmenje. Meja sneženja bo ležala na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri.

Sobota bo prinesla občasno rahlo deževje, vendar se bo popoldne postopoma umikala oblačnost.

Nad Alpami in severnim Sredozemljem se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z zahoda dotekal razmeroma hladen, a postopno suh zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo danes večinoma sončno, vendar se lahko zjutraj pojavijo meglice v nekaterih kotlinah.

Jutri bo sprva precej jasno, a v nižinah bo megleno, čez dan pa se bo oblačnost od zahoda povečevala. Jugozahodni veter se bo okrepil, zvečer pa bo v krajih zahodno od nas že začelo rahlo deževati.

vir

Foto: Portal24