Danes bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme

ByA.K.

27. decembra, 2023 ,
Foto: Pixabay

Danes bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme

V Sloveniji bo danes prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, še posebej na Primorskem in v osrednji Sloveniji. V ostalih predelih države se pričakuje delno jasno vreme. Jutranja megla bo značilna za nekatere nižine v notranjosti. Popoldne se pričakuje tudi jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 6 in 13 °C.

Jutri: Jutrišnji dan na vzhodu Slovenije prinaša dokaj sončno vreme, medtem ko bo v ostalih delih države zmerno do pretežno oblačno. V hribovitih predelih zahodne Slovenije je pričakovano občasno rosilo ali rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo okrepil. Jutranje temperature bodo od -1 do 7 °C, v zatišnih legah severne Slovenije lahko padejo do -3 °C, najvišje dnevne temperature pa bodo med 8 in 14 °C, na severozahodu okoli 6 °C.

Obeti: V petek bo prevladovalo pretežno oblačno vreme, na severovzhodu bo še delno jasno. V jugozahodni Sloveniji se pričakuje občasno rahlo deževanje. V soboto bo sprva oblačno, a se bo popoldne delno zjasnilo. Obe dni bosta zaznamovana z jugozahodnim vetrom in razmeroma toplim vremenom.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam priteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v večini sosednjih pokrajin prevladovalo sončno vreme, z več oblačnosti dopoldne na severnih in vzhodnih območjih. Jutri bo v zahodnih in južnih sosednjih pokrajinah zmerno do pretežno oblačno, z občasnim rahlim dežjem ali rositvijo. V drugih delih bo delno jasno. V sosednjih pokrajinah Hrvaške bo pihal okrepljen jugozahodni veter.

vir; Foto: Pixabay; Portal24