Danes bo sončno in zelo vroče. Proti večeru bodo na severu nevihte. Jutri bo delno jasno, predvsem na severu bodo še nastale posamezne plohe in nevihte.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sončno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, možna bo tudi kakšna močnejša. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 38 °C.

Posamezne nevihte se bodo v notranjosti Slovenije nadaljevale tudi ponoči. Proti jutru bo na Primorskem zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 16 do 23 °C.

Jutri se bo čez dan deloma zjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem ob šibki burji do 37 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji.

Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Obeti

V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

V torek bo spremenljivo, padavine z nevihtami se bodo razširile nad večji del Slovenije. Vročina bo popustila.

Vremenska slika

Nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo proti večeru vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo nad naše kraje s šibkim jugozahodnim vetrom doteka vroč in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno in vroče, popoldne bodo v krajih severno od nas začele nastajati plohe in nevihte.

Jutri bo večinoma sončno, predvsem v Alpah bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.

Vir: ARSO Foto: iStock

By A.K.

Komentar: