Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Jutri bo sončno in topleje.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sprva pretežno oblačno, na severozahodu bo povečini suho, drugod bo občasno deževalo. Popoldne bo dež večinoma ponehal, na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 28 °C.

Jutri bo povečini sončno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 27 do 31 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne bodo na zahodu krajevne plohe in nevihte. V torek bo povečini sončno, popoldne bo še nastala kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika

Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka se iznad severnega Jadrana počasi pomika proti jugovzhodu in danes še vpliva na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas dokaj sončno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v krajih vzhodno od nas bo dopoldne še deževalo. V Kvarnerju bo pihala burja, ki bo popoldne slabela.

Jutri bo povečini sončno, več spremenljive oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas.

Na današnji dan…

2003 – V večjem delu Slovenije višek vročine v izjemno vročem poletju 2003 in najtoplejše avgustovsko popoldne v zadnjih 100 letih. Najbolj vroče je bilo v Metliki, kjer so izmerili kar 40,5 °C; na Bizeljskem se je segrelo do 39,4 °C, v Mariboru do 38,8 °C, v Murski Soboti in Novem mestu do 38,4 °C, v Celju do 38,1 °C, v Ljubljani do 37,3 °C, v Ratečah do 34,3 °C in v Novi vasi na Blokah do 34,1 °C.

Vir: ARSO Foto: Pixabay