Danes bo spremenljivo s plohami, jutri več sonca

ByAna Koren

19. septembra, 2023
Foto: Pexels

Danes bo spremenljivo s plohami, jutri več sonca

Danes bo v Sloveniji spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo dopoldne razširile iz severozahoda na večji del države. Možni so krajši nalivi in močnejši sunki vetra. Popoldne bodo padavine oslabele in postopoma ponehale, od severozahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Jutri bo večinoma sončno, čeprav bo zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bo na zahodu možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 17 °C, najvišje dnevne pa od 22 do 27 °C.

V noči na četrtek se bodo padavine v zahodni Sloveniji okrepile in prehodno zajele tudi osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.

Nad severno Evropo, Britanskim otočjem in severnim Atlantikom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi nad srednjo Evropo, severni Balkan in Jadran. Hladna fronta se pomika čez srednjo Evropo in vzhodne Alpe, za njo pa bo k nam pritekal malo hladnejši zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes prav tako spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo popoldne od zahoda oslabele. Ob severnem Jadranu bo popoldne prehodno zapihala šibka do zmerna burja. Jutri bo večinoma sončno, čeprav bodo v krajih zahodno od nas popoldne in zvečer možne posamezne plohe.

vir Foto: Pexels Portal24