Danes bo sprva oblačno, od severozahoda se bo zjasnilo

ByA.K.

12. januarja, 2023
Foto: Pexels

Danes bo sprva oblačno, od severozahoda se bo zjasnilo

Danes bo sprva še oblačno, dopoldne pa se bo od severozahoda zjasnilo. Dan bo povečini sončen. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

Ponoči se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju okoli 10 °C.

Obeti

V noči na soboto bodo ponekod prehodno padavine. V soboto se bo delno razjasnilo, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno.

V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati.

Vremenska slika

Za oslabljeno hladno fronto, ki je ponoči prešla Slovenijo, se nad Alpami in severnim Sredozemljem krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo k nam od severozahoda pritekal postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes se bo od severozahoda postopno razjasnilo.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Hrana, ki jo lahko jeste za boljše razpoloženje

Zaradi pandemije, zaradi katere je duševno zdravje postala vroča tema, se vse več ljudi zaveda, da lahko hrana, ki jo uživamo, resno vpliva na naše razpoloženje. Že leta se je naša kultura osredotočala na povezavo med zdravo prehrano in fiziološkim dobrim počutjem in je večinoma povezano z našo težo. 

Raziskava, katere rezultate je objavil The British Medical Journal, kaže, da ima prehrana vodilno vlogo pri počutju našega telesa in možganov. Slaba prehrana namreč lahko vodi v depresijo, anksioznost in celo agresijo, opozarjajo strokovnjaki. Vendar lahko izboljšanje vaše prehrane in uživanje določene hrane pomaga pri duševnem zdravju… več tukaj.