Danes in jutri bo večinoma oblačno, po nižinah povečini dež

Danes bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, padavine se bodo od vzhoda znova razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo povečini deževalo, nad nadmorsko višino okoli 500 m pa snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Jutri bo sprva povsod oblačno, na jugovzhodu bodo sprva še rahle padavine. Popoldne se bo na zahodu delno razjasnilo, drugod bo ostalo oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo

V večjem delu gora je velika nevarnost proženja snežnih plazov.

Obeti

V četrtek in petek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika

Nad Sredozemljem se nahaja ciklonsko območje, ki počasi slabi, nad zahodno in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka nad naše kraje malo manj hladen in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Drugod bo oblačno z občasnimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Jutri bo večinoma oblačno in suho, popoldne se bo v krajih zahodno in južno od nas delno razjasnilo. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka do zmerna burja.

Danes in jutri bo večinoma oblačno. Danes bodo še občasne padavine, po nižinah povečini dež. Jutri bodo tudi na jugovzhodu padavine ponehale.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zabavna dejstva o jabolkih, ki jih verjetno ne veste

Imamo zabavna dejstva o jabolkih, ki jih verjetno ne veste. Menijo, da je bilo jabolko “udomačeno” pred vsaj 4000 leti, največ pa pred 10.000 leti v gorovju srednje Azije, od koder je po svileni poti prispelo v Evropo. Danes je znanih več kot 7500 sort jabolk, leta 2018 pa je bilo na svetu pridelanih več kot 86 milijonov ton tega priljubljenega sadeža… več tukaj.

By A.K.

Komentar: