Danes bo večinoma sončno z jutranjo in dopoldansko meglo

ByA.K.

6. januarja, 2023

Danes bo večinoma sončno z jutranjo in dopoldansko meglo

Danes bo večinoma sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Na Primorskem in Notranjskem bo sprva nizka oblačnost, ki se bo čez dan prehodno razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 °C.

Jutri bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 13 °C.

Obeti

V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo oblačno, v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Krepil se bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno in deževno.

Vremenska slika

Nad južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje topel in prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo povečini sončno, ob severnem Jadranu bo sprva precej nizke oblačnosti, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas povečini sončno, drugod pretežno oblačno.

Foto: Pixabay Vir: ARSO

Ne spreglejte…

GZS ne podpira uskladitve minimalne plače, višje od inflacije

Po napovedih ministra za delo Luke Mesca bo uskladitev bruto minimalne plače z inflacijo večja od minimalne zakonske obveze. Na Gospodarski zbornici, kjer uskladitev z medletno decembrsko inflacijo sicer podpirajo, takšnemu dvigu nasprotujejo.

Slovensko gospodarstvo se tako kot celotno evropsko spopada z izjemno rastjo cen energentov, pomanjkanjem in cenovno težje dostopnimi surovinami, prekinjanjem dobavnih verig ter podaljševanjem dobavnih rokov, opozarjajo na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

V GZS so v sporočilu za javnost napisali, da bo neto minimalna plača ob uskladitvi z medletno decembrsko inflacijo zaradi učinkov sprememb novele zakona o dohodnini še za okoli dve odstotni točki višja od inflacije… več tukaj.