Danes bo vreme spremenljivo z možnostjo ploh in neviht

ByAna Koren

18. septembra, 2023
Nevihta [Foto: Pixabay]

Danes bo vreme spremenljivo z možnostjo ploh in neviht

Danes bodo v zahodnih in deloma osrednjih krajih prevladovali zmerno do pretežno oblačni vremenski pogoji, medtem ko bo drugod večinoma sončno. V zahodni Sloveniji so popoldne in v noči na torek pričakovane krajevne plohe ali nevihte. Pihal bo jugozahodnik, pri tem pa se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 23 do 27 °C, na vzhodu pa do 30 °C.

Jutri bo vreme spremenljivo oblačno, krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne razširile nad večji del Slovenije in do večera povsod ponehale, nato se bo jasnilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja, v notranjosti Slovenije pa ob prehodu hladne fronte severni veter. Jutranje temperature bodo od 13 do 18 °C, ob morju okoli 20 °C, najvišje dnevne pa od 20 do 24 °C, v južnih krajih pa do 27 °C.

Obeti

V sredo in četrtek bo prevladovalo sončno vreme, čeprav bo zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megla. V četrtek bo ponovno zapihal jugozahodnik, popoldne pa bodo na zahodu možne posamezne plohe. Temperature bodo precej tople.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo, zahodnim Balkanom in osrednjim Sredozemljem slabi. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in zahodno Sredozemlje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka zelo topel in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas prevladovalo oblačno vreme, drugod pa bo večinoma sončno. Popoldne se bodo v Alpah pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte.

Jutri bo vreme spremenljivo oblačno, krajevne plohe in nevihte bodo zajele vse sosednje pokrajine in popoldne od zahoda oslabele. Ob severnem Jadranu bo popoldne zapihala šibka do zmerna burja. Pričakuje se nekoliko hladnejše vreme.

vir Foto: Pixabay Portal24