Danes in jutri bo pretežno jasno, več oblačnosti bo danes ponekod na Primorskem in Notranjskem, popoldne se bo jasnilo. Zjutraj bo po nižinah megla.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sončno, več oblačnosti bo ponekod na Primorskem in Notranjskem, popoldne se bo jasnilo. Megla se bo dopoldne razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 19 do 23 °C.

Obeti

V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V sredo bo sprva še pretežno jasno z meglo po nižinah. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, na vzhodu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.

Vremenska slika

Nad vzhodno Evropo, Alpami in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s šibkim zahodnim vetrom topel in v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo precej jasno z nekaj jutranje megle, le v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine bo zjutraj in dopoldne zmerno do pretežno oblačno.

Jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

Foto: iStock Vir: ARSO