Danes in jutri bo po Sloveniji pretežno oblačno

Danes bo sprva oblačno, čez dan pa se bo predvsem na severu in vzhodu Slovenije delno razjasnilo. Na Primorskem bi občasno lahko padla kakšna kaplja dežja. Predvsem v višje ležečih krajih bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ter večinoma suho. Drugod bo deloma jasno in dopoldne po nižinah megleno. Čez dan se bo ponekod krepil jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 9, najvišje dnevne od 7 do 12, v severni Sloveniji okoli 5 °C.

Obeti

V soboto in nedeljo se vreme ne bo kaj dosti spremenilo. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika

Nad jugozahodno in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se ob močnih zahodnih vetrovih pomikajo čez Evropo proti vzhodu severno od Alp. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrakjine

Danes in jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno in po nižinah ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno, v Furlaniji in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.

Vir: ARSO Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Državni svet z vetom zadržal zakon o finančni upravi

Na izredni seji na predlog skupine lokalnih interesov je Državni svet (DS) z 28 glasovi za in dvema proti izglasoval odložilni veto na zakon o finančni upravi. Zmotila jih je možnost uporabe sredstev za tajno sledenje zgolj na podlagi odločitve FURS-a.

Kot je v imenu predlagateljev odložilnega veta na izredni seji DS-ja, prvi v novi sestavi, pojasnil državni svetnik Andrej Poglajen, novela zakona glede na prvotni pomen, to je, “da se slovenska zakonodaja uskladi z zakonodajo EU-ja z namenom preprostejšega pretoka blaga ter storitev”, prinaša številne problematične rešitve… več tukaj.

By A.K.

Komentar: