Danes in jutri bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme

Danes in jutri bo v Sloveniji prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, pri čemer bo večinoma suho. Zjutraj in dopoldne se lahko po nekaterih nižinah pojavi megla. Pričakujemo tudi vetrovno vreme, saj bo zapihal jugozahodnik, kar bo pripomoglo k nekoliko toplejšim temperaturam. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 8 do 15 °C.

Ponoči bo na Notranjskem in na severovzhodu Slovenije pihal okrepljen jugozahodnik, medtem ko se lahko v Beli krajini in na Kočevskem pojavijo posamezne kaplje dežja.

Jutri se bo oblačnost čez dan povečala, kar lahko privede do občasnih rahlih padavin, še naprej pa bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih legah okoli ledišča, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature dosegle od 12 do 19 °C.

Vremenska napoved za naslednje dneve

V noči na sredo se pričakuje okrepitev padavin, ki bodo zajele večji del države, v sredo zjutraj pa naj bi padavine že ponehale. Sreda čez dan kaže na sončno vreme s kakšno manjšo ploho, pri čemer bo še naprej relativno toplo.

V četrtek se pričakuje sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo, pri čemer se bo nekoliko ohladilo.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo se razprostira območje visokega zračnega tlaka, medtem ko se nad Britanskim otočjem nahaja ciklon. Topla fronta pa se nahaja nad Alpami in srednjo Evropo, kar povzroča pritok toplejšega in občasno bolj vlažnega zraka z zahoda.

Vremenska napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme, pri čemer se bo oblačnost na južni strani Alp postopoma razkadila. Poleg tega bo zapihal jugozahodni veter, zjutraj pa se lahko po nekaterih nižinah pojavi megla.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah sončno s spremenljivo oblačnostjo. V krajih severno in ponekod južno od Slovenije pa lahko pričakujemo dež. Zahodno od Slovenije bo več sončnih obdobij, medtem ko bo na Kvarnerju pihal okrepljen jugozahodnik.

vir

Foto: Pixabay

Portal24