Danes in jutri bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem delno jasno

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem pa se bo delno razjasnilo. Pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem od 7 do 10 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo precej oblačno, a povečini suho vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, najvišje dnevne od -1 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

Opozorilo

V večjem delu gora je velika nevarnost snežnih plazov.

Obeti

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Vremenska slika

Ciklonsko območje nad Sredozemljem počasi slabi. Nad zahodno in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka nad naše kraje postopno nekoliko hladnejši in še vedno razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno od nas bo delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zakaj pozimi potrebujemo vitamin D in kako do njega?

Pozimi smo ljudje bolj izpostavljeni okužbam in manj časa preživimo zunaj, kar je eden glavnih razlogov, da se v zimskih mesecih poveča tveganje za pomanjkanje vitamina D v našem telesu.

Ta vitamin, ki se ustvari v naši koži po izpostavljenosti sončni svetlobi, je nujen za dobro zdravje. Vsi namreč potrebujemo vitamin D, da smo zdravi in ​​se borimo proti okužbam. Ironija je, da ga večina ravno pozimi, ko je najbolj potreben, ne dobi dovolj… več tukaj.

By A.K.

Komentar: