Danes nas bo razveseljevalo večinoma sončno vreme

ByA.K.

16. oktobra, 2023
Foto: Freepikvreme freepik (4)

Danes nas bo razveseljevalo večinoma sončno vreme

Danes nas bo razveseljevalo večinoma sončno vreme, čeprav se bo zjutraj ponekod zadrževala nizka oblačnost ali megla. Na Primorskem bo burja oslabela, s čimer se bo izboljšala splošna vremenska slika v tej regiji. Temperature bodo dokaj sveže, sicer pričakujemo najvišje dnevne temperature med 9 in 13 °C, na Goriškem in ob morju pa okoli 16 °C.

Jutri se obeta delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo možna megla po nižinah, z najnižjimi temperaturami od -1 do 4 °C, ob morju pa okoli 6 °C. Čez dan se bodo temperature povzpele od 10 do 12 °C, na Goriškem in ob morju pa okoli 17 °C.

V sredo pričakujemo pretežno oblačno vreme, s potencialom rahlih padavin popoldne in zvečer predvsem na zahodnih delih države. V četrtek se obeta oblačno vreme z možnostjo dežja in posameznimi nevihtami, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, z jugozahodnim vetrom, ki bo prinesel toplejše temperature.

Nad srednjo Evropo in severnim Balkanom se okrepi območje visokega zračnega tlaka, ki nam od vzhoda prinaša dokaj hladen in postopno bolj suh zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo sončno vreme z možnostjo jutranje megle po nižinah, jutri pa se pričakuje zmerno do pretežno oblačno vreme z možnostjo megle zjutraj.

vir

Foto: Freepik

Portal24