Na meji s hrvaško se je danes začelo odstranjevanje žične ograje

Danes so na mejnem prehodu Krmačina pri Metliki začeli odstranjevati žično ograjo. Leta 2015 jo je za lažje obvladovanje nezakonitih prehodov meje postavila vlada Mira Cerarja. Odstranjevanja prvih metrov ograje sta se udeležila notranja ministrica Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Ob tem na ministrstvu napovedujejo novo smer migracijske politike. Politika, ki so si jo zamislili, naj bi dala večji poudarek spoštovanju človekovih pravic, vladavini prava, humanemu odnosu do vsakega posameznika in nudenju pomoči, ki jo potrebuje.

Na Ministrstvu za notranje zadeve so organizirali sestanek Posvetovalnega telesa za migracije z naslovom Varna, solidarna in vključujoča družba. Udeležili so se ga predstavniki državnih organov, nevladnih in mednarodnih organizacij ter civilne družbe, ki delujejo na področju migracij… več tukaj.

Ob odločitvi vlade za odstranjevanje ograje ni bila narejena varnostna ocena, odločitev pa je strokovno neutemeljena, opozarjajo v opoziciji.

Najprej naj bi vojska odstranila okoli 51 kilometrov žične ograje, sledi odstranjevanje panelne ograje.

Foto: BOBO

By A.K.

Komentar: