Danes vrata odpira vrata 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje in se predstavlja na jubilejnem 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni (20. – 25. 8. 2022).

Osrednja vsebina predstavitve MKGP na razstavnem prostoru v hali A je kampanja »Lepo je biti kmet«, s katero želi ministrstvo dvigniti ugled poklica kmeta in poklicev, povezanih s kmetijstvom.

Na razstavnem prostoru bomo predstavljali tudi kampanjo za EKO proizvode EKOLOŠKO + LOKALNO = IDEALNO ter shemo Izbrana kakovost.

Predstavljeno bo področje gozdarstva, med drugim bo obiskovalcem na voljo simulator sečnje. Obiskovalce bomo informirali tudi o pomenu zmanjševanja zavržkov hrane, ki je v času prehranske draginje in globalnega pomanjkanja hrane pomemben ukrep vsakega posameznika.

Na informativnih pultih bodo obiskovalci dobili informacije s področja ukrepov kmetijske politike, Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja ter Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

MKGP na svojem razstavnem prostoru tradicionalno organizira okrogle mize – letos jih bo pet, v živo jih bomo prenašali tudi preko spleta https://vzivo.sta.si/ in Facebook strani MKGP.

Ministrstvo bo organiziralo tudi več strokovnih posvetov in predavanj z različnih področij dela.

Podrobnosti o sejmu AGRA 2022 pa najdete na tej povezavi.

Vir: MKGP Foto: Jure Kravanja Twitter

By A.K.

Komentar: