Daniel Craig in Rian Johnson napovedujeta več filmov Knives Out

ByAnja Kadič

14. septembra, 2022 ,

Glass Onion je še en uspešno razrešen primer detektiva Benoita Blanca.

Daniel Craig in Rian Johnson napovedujeta še več filmov serije Knives Out.


Rian Johnson je na filmskem festivalu v Torontu znova očaral množice s filmom Glass Onion: A Knives Out Mystery.

Gre za nestrpno pričakovano nadaljevanje uspešnice iz leta 2019. To dokazuje tudi navdušeni odziv na sobotni svetovni premieri.

Johnson je obiskovalce filma na kratko tudi nagovoril. Med drugim se je prijazno zahvalil tudi svojemu vzorniku, ki je sedel med občinstvom.

“Moj stari oče Howard Johnson je nocoj pripotoval sem. Je v občinstvu,” je dejal Johnson. “Dedek, zaradi tebe danes snemam filme.”

V gledališču Princess of Wales Theater je sedel tudi Daniel Craig. Igralec se na platna vrača v vlogi ekscentričnega zasebnega detektiva z južnjaškim pridihom.

Poleg njega so seveda sedeli tudi njegovi soigralci Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr. in Kate Hudson. Dave Bautista, ki prav tako igra v filmu, ki govori o skupini bogatih prijateljev, je bil tokrat edini, ki ni bil prisoten.

V nabito polni dvorani sta bila tudi Netflixov šef Ted Sarandos in Bryan Lourd iz agencije CAA. Dvourni film je bil predvajan ob vzdihljajih, vzklikanju in salvah smeha. Vrhunec je dosegel s kratkim enominutnim stoječim aplavzom. Nato so igralci stopili na oder in odgovarjali na vprašanja občinstva, gledalci pa so bili pozvani, da naj ne govorijo okoli o vsebini filma.

Besede igralcev

Po nekaj hitrih vprašanjih je bila celotna igralska zasedba pozvana, da naj pove, kateri so njihovi najljubši prizori s snemanja.

Eden od ljubiteljev filmov je Johnsona vprašal, kako je posneti film, ki je pametnejši od gledalcev.

“Moj dedek, gospe in gospodje,” se je režiser najprej pošalil, vendar pa je v nadaljevanju idejo zavrnil. “Nikoli nisi pametnejši od občinstva. To je neumna igra. Naloga je, da gledalce popeljete na vožnjo in ne na šahovsko partijo.”

Craig, ki se je znova izkazal kot mojster priprave prizorov, je edini igralec, ki se vrne v nadaljevanje. Od izvirnika so minila le tri leta. Vseeno je Craig menil, da mora izpopolniti izrazito govorico zvitega detektiva.

“Pred začetkom snemanja sem tri ali štiri mesece delal s trenerjem za naglas,” je Craig povedal za revijo Empire. “Naglas sem v tem času pozabil. Želel sem, da bi bil čim bolj prizemljen in zasidran v realnosti.”

Glass Onion: A Knives Out Mystery se bo od 23. decembra dalje predvajal na Netflixu.

Na obzorju pa so vseeno dobre novice. Johnson ima v mislih še več nadaljevanj filma Knives Out. “Delal jih bom, dokler me Daniel ne bo blokiral na svojem telefonu,” je povedal občinstvu.