Daniel Popović bo zaradi plagiata tožil The Weeknd

Daniel Popović je nedavno napovedal, da bo vložil tožbo zaradi plagiata proti priljubljenemu glasbeniku The Weeknd. Popović trdi, da ga melodija pesmi “Save Your Tears” močno spominja na njegovo lastno pesem “Znam, da ti si ta,” ki je izšla leta 1994. Zato je sprejel odločitev, da bo prvič v svoji karieri sprožil pravne korake proti domnevni kršitvi avtorskih pravic.

Popović je razkril, da je že najel pravniško ekipo in založbo, ki bo prevzela lastništvo nad pesmijo “Znam, da ti si ta,” kar jim bo omogočilo nadaljnje pravne korake. “Pogodba je že v pripravi, kmalu bo podpisana in nato bomo začeli z akcijo,” je pojasnil v intervjuju za IN Magazin.

Glasbeni svet se zdaj sprašuje, ali ima Popović realno možnost uspeha na sodišču. Primerjalni posluh med obema pesmima bo verjetno odigral ključno vlogo pri odločanju o morebitni kršitvi avtorskih pravic. Sodniki bodo morali presoditi, ali obstajajo dovolj podobnosti med melodijami, ki bi lahko nakazovale na plagiatorstvo.

Navdušenci nad glasbo bodo morali počakati in videti, kako se bo ta pravni postopek razvijal ter kakšen bo izid tožbe. Zaenkrat ostaja odprto vprašanje, ali bo Daniel Popović uspel dokazati svoj primer in doseči zadovoljivo rešitev v tej zadevi plagiata.

Poslušajte in se odločite:

vir Foto: zajem zaslona Portal24