Vojna zvezd in LG sta združila moči pri posebni izdaji OLED Evo 65-palčne (165,1cm) televizije C2, ki odseva osebnost Darth Vaderja.

Resnično nikoli več ne boste gledali Vojne zvezd na enak način. [Tim Alessi]

65 palični zaslon vključuje daljinski upravljalnik s svetlobnim mečem, ekskluzivno vsebino LG Gallery in več.

Darth Vader zaslužen za nastanek nove televizije LG

Znan proizvajalec televizij si je zamislil svojo novo kinematografsko televizijo. Ta si je že prislužila nagrado za inovacije CES 2022. Televizija vključuje karakteristike nekdanjega Jedija, Darth Vaderja. Od močnega zvoka njegovega dihanja, filtriranega pod masko, do čarobnega daljinskega upravljalnika, opremljenega s svetlobnimi meči. Zaslon ima možnost spremembe v “galerijo”, ki vsebuje posebnosti iz filmov Vojne zvezd. To so izvirni posnetki, snemalne predloge in ilustracije, ki omogočajo vpogled v zakulisje filmov. Poleg tega vključuje tudi filmske plakate, filmske prizore in več podob, ki prikazujejo Anakina Skywalkerja v potovanju od padawana do Lorda V.

Tehnične specifikacije

Če govorimo o tehničnih specifikacijah, ima televizor LG Star Wars enake lastnosti kot druge podobne naprave tega podjetja. Vsebuje več kot osem milijonov samoosvetljenih pikslov (self-lit pixels) in inteligentni procesor α9 Gen 5 4K z algloritmom Dynamic Tone Mapping Pro. Ta zagotavlja žive in slike v visoki ločljivosti. Poleg tega je naprava tako napredna, da samodejno prilagodi nastavitve slike in zvoka glede na to, kar gledate.

Disney+, ki je po novem dostopen tudi v Sloveniji, ponuja prenovljene različice vsakega filma in oddaje iz Vojne zvezd. Z novim televizorjem lahko tako oboževalci doživijo Tatooine in Zvezdo smrti v osupljivi 4K ločljivosti. Naprava je opremljen tudi z AI Sound Pro za virtualni prostorski zvok. Igralci računalniških iger bodo uživali tudi v odzivnem času televizije 0,1 milisekunde, in štirimi HDMI vhodi za priključitev konzol in drugih dodatkov. 

»S tehnologijo LG OLED TV je lahko temna stran resnično vznemirljiva in svetla izkušnja,« je v izjavi povedal Tim Alessi, direktor trženja izdelkov za domačo zabavo pri LG ZDA. »Navdušeni smo, da bodo ljubitelji Vojne zvezd in tehnologije doživljali svoje najljubše filme na impresiven način. Resnično nikoli več ne boste gledali Vojne zvezd na enak način.”

Televizor LG OLED Evo C2 Star Wars je bil prvič predstavljen v maju 2022 na Star Wars Celebration festivalu v Anaheimu ZDA. Poleg drugih novosti so veliko navdušenje poželi videoigra Star Wars Jedi: Survivor, igrača L0-LA9 princese Leie in napovednika za tretjo sezono serije The Mandalorian in prihajajočo serijo Andor.

Televizorji so izdelani v omejeni seriji, ki šteje 501 komplet. Za zaslon LG OLED Evo Star Wars boste odšteli približno 3000$ (približno 2900EUR). 

Vir: The Hollywood reporter

Komentar: