David Beckham in kralj Karel III. združila moči za dobrodelne namene in čebelarstvo

ByAna Koren

2. junija, 2024
Kralj Karel III. [Foto: Zajem zaslona]

David Beckham in kralj Karel III. združila moči za dobrodelne namene in čebelarstvo

Nogometna ikona David Beckham je pred imenovanjem za ambasadorja Kraljeve fundacije s kraljem Karlom III. izmenjal čebelarske nasvete. Srečanje je potekalo v Highgrove Gardens v Cotswoldsu v Angliji, kjer je Beckham obiskal tudi študente Kraljeve fundacije, ki se v specializiranih delavnicah učijo veščin, kot sta obdelava lesa in vezenje.

“Navdihujoče je bilo poslušati kralja o delu Fundacije njegovega veličanstva med mojim nedavnim obiskom Highgrove Gardens – in primerjati čebelarske nasvete,” je dejal Beckham v sporočilu za javnost fundacije. Nekdanji nogometni zvezdnik je že prej javno razpravljal o svoji strasti do čebelarstva, kar je bilo prikazano tudi v Netflixovi dokumentarni seriji “Beckham” iz leta 2023, kjer je nabiral med v star kozarec za marmelado.

Kot ambasador Kraljeve fundacije si Beckham prizadeva za širjenje zavesti o poslanstvu dobrodelne organizacije. Kraljeva fundacija, prej znana kot The Prince’s Foundation, je nastala leta 2018 z združitvijo več kraljevih dobrodelnih projektov. Fundacija se osredotoča na celostne rešitve za izzive sodobnega sveta in izvaja programe izobraževanja in usposabljanja na področjih, kot so tradicionalne umetnosti, arhitektura, oblikovanje, znanost, inženiring, hortikultura, dobro počutje in gostoljubje.

Fundacija je bila v preteklosti vpletena v škandal “denar za čast” zaradi obtožb, da je nekdanji izvršni direktor Karlove dobrodelne organizacije Michael Fawcett pomagal predlagati savdskega poslovneža Mahfuza Mareija Mubaraka bin Mahfuza za častnega poveljnika Najodličnejšega reda britanskega imperija (CBE). Charlesov tiskovni predstavnik je takrat zanikal, da bi princ od Walesa vedel za domnevno ponudbo časti ali britanskega državljanstva v zameno za donacije. Londonska metropolitanska policija je lansko leto sporočila, da v svoji preiskavi ne bo več ukrepala.

[Vir: CNN]; Portal24; Foto: Zajem zaslona