Dedek Mraz prišel v Ljubljano in pozdravil otroke

Dedek Mraz je prišel v Ljubljano in pozdravil otroke. Izpod Triglava se je v Ljubljano končno pripeljal dedek Mraz, ki je iz svoje kočije pozdravil otroke. Prispel je v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev in drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic.

Lipicanci so ga popeljali po Bregu, Čevljarskem mostu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Prešernovem trgu, Wolfovi ulici ter Kongresnem in Novem trgu.

Praznično dogajanje bodo popestrile tudi žonglerske, čarovniške in akrobatske točke

V Ljubljano je danes prispela tudi Ledena kraljica, kraljica vseh pravljičnih bitij. Po mestu bo širila pravljico, njeni ledeni spremljevalci bodo praznično dogajanje popestrili z žonglerskimi, čarovniškimi in akrobatskimi točkami. Te bo mogoče videti vsak dan med 17. in 19. uro na različnih lokacijah po mestu: na Krekovem in Ciril-Metodovem trgu, Bregu, Čevljarskem mostu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Prešernovem trgu, Wolfovi ulici ter Kongresnem in Novem trgu.

Gornji trg bo do petka med 17. in 19.30 prizorišče nastopov uličnih gledališč Ana Mraz, ko bo mogoče videti tudi nastope klovnov, žonglerjev in cirkusantov. Na več lokacijah se bodo v zadnjih dneh leta zvrstili še koncerti slovenskih in tujih glasbenikov. Silvestrovanje za otroke bo na Kongresnem trgu ob 16. uri.

Vir: MMC Foto: zajem zaslona (fotografija je simbolična)

By A.K.

Komentar: