Mariborski poslanec Dejan Kaloh in Franci Donko uslužbenec prejšnji teden ukinjenega urada za demografijo se bo skupaj z ostalimi sodelavci kmalu moral preseliti pod okrilje ministrstva za delo.


Franci Donko in Dejan Kaloh sta danes izrazila razočaranje nad odločitvijo nove vlade. Dejan Kaloh je ob tem poudaril, da se s tem kaže tudi odnos vlade do Maribora, navaja STA.

Poslanca opozicijske stranke SDS Dejana Kaloha skrbi tudi molk mariborskega župana Saše Arsenoviča. Županje namreč ob odprtju urada dejal, da je poteza vlade bila državotvorno dejanje. Kaloha moti tudi molk mariborskih poslancev Gibanja Svoboda, po mnenju Kaloha takšno ravnanje očitn podpirajo.

Pojasnila, da se delovno področje urada prekriva s področjem dela ministrstva, saj da gre za nestrokovne in zavajajoče izjave, ki kažejo na popolno nerazumevanje tega, s kakšnim namenom je bil urad ustanovljen, je Franci Donko zavrnil.

Dejan Kaloh je na Twitter zapisal, da je bil Urad za demografijo “sidrišče za obstoj slovenstva, ki je strateško, celostno in vztrajno naslavljal velike demografske izzive. Naravni prirast je v Sloveniji negativen, zdaj pa Golobovi ukinjajo to izjemno pomembno institucijo za našo prihodnost!”

Urad za demografijo

Nekaj mesecev odprtju Urada za demografijo je nova vlada na 8. redni seji odločila, da bo urad ukinila. Urad je bil ustanovljen oktobra 2020. Namenom urada pa je bilo spodbujanje, koordiniranje in usmerjanje aktivnosti demografskega preporoda Slovenije. Mnogi so bili  do ustanovitve kritični, saj so zaposleni v uradu povezani s stranko SDS.

Foto: Dejan Kaloh Twitter

By A.K.

Komentar: