Delu vodstva ZD Ljubljana nagrade za uspešnost

Delu vodstva ZD-ja Ljubljana nagrade za uspešnost

Ljubljanski mestni svet je kljub nasprotovanju opozicije, potrdil izplačilo nagrad za delovno uspešnost delu vodstva Zdravstvenega doma Ljubljana za lani.

Do izplačil kritični tudi v Levici in Piratski stranki

Z izplačili nagrad vodstvu ZD-ja Ljubljana se v nekaterih svetniških skupinah ne strinjajo. Svetnikom Levice v ljubljanskem mestnem svetu se zdi izplačilo nagrad zaradi prebivalcev Ljubljane, ki so ostali brez osebnega zdravnika, skrajno neprimerno. Predlagali, da se ta točka umakne z dnevnega reda seje. Koalicijski svetniki tega predloga niso podprli.

Nagrada zdajšnji direktorici in nekdanjemu direktorju

Antonija Poplas Susič bo tako za leto 2021 za mesto direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana dobila pet odstotkov dveh osnovnih plač direktorice v obdobju med aprilom in decembrom 2021, (993,81 evra bruto). Za mesto namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti pa prav tako pet odstotkov redne delovne uspešnosti za obdobje od januarja do aprila 2021, (116,17 evra bruto).

Dodatek za redno delovno uspešnost bosta za leto 2021 prejela tudi strokovna direktorica ZD-ja Ljubljana Tea Stegne Ignjatovič  (1318,05 evra bruto) in nekdanji direktor ZD-ja Ljubljana Rudi Dolšek za obdobje med januarjem in aprilom 2021 (628,27 evra bruto).

Župan Zoran Janković je na seji povedal, da je bilo leto 2021 leto epidemije, ko je imel ZD Ljubljana ključno vlogo. Dodal je, da so tam cepili skoraj pol milijona ljudi in vzpostavili drive-in testiranje.

Svetnica Gibanja Svoboda Dunja Labović Begović je dejala, da sta svet ZD-ja Ljubljana in varuh človekovih pravic ugotovila, da vodstvo zavoda ni krivo za današnje stanje. Odhodi so po njenih besedah posledica dalj časa trajajočih obremenitev in želje po boljšem zaslužku, ne pa odnosa vodstva do zaposlenih.

Svetniki opozicije so v razpravi direktorici očitali, da je v letu 2021 ZD Ljubljana zapustilo 11 družinskih zdravnikov. Svetnica SDS-a Maruša Babnik je dejala, da mnogo zdravnikov direktorici očita “neprofesionalen odnos in grdo obravnavo”.

Tudi samostojni svetnik Aleš Primc meni, da je osebje ZD Ljubljana zapustilo zaradi poniževalnega odnosa direktorice do podrejenih, ob čemer je spomnil na pisma zaposlenih.

Svetnik Piratske stranke Jasmin Feratović pa je opozoril na pogoje in merila za dodelitev delovne uspešnosti, ki po njegovem mnenju niso dosežena.

Razrešitve in potrjevanja

Z mesta predstavnika MOL-a v svetu ZD-ja Ljubljana so mestni svetniki razrešili mestnega svetnika Matjaža Vedeta, saj je kot član sveta ZD-ja Ljubljana na seji sveta direktorico zavoda Poplas Susič podprl, nato pa je v zahtevi za sklic izredne seje podpisal njeno razrešitev.

Pobudo za njegovo razrešitev je na prvi izredni seji mestnega sveta sredi januarja dal že podžupan Boštjan Koritnik, a so takrat odločili, da bo o tem odločala komisija za imenovanja. Ta je zdaj ocenila, da je Vedetovo “postopanje nesprejemljivo”.

Sicer pa so svetniki na seji potrdili dodatek za redno delovno uspešnost tudi direktorici javnega zavoda Šport Ljubljana Tatjani Polajnar za leto 2021 v znesku 1952,90 evra bruto in dodatek za delovno uspešnost zaradi povečanega obsega dela za leto 2022 v znesku 20 odstotkov njene osnovne plače, kar znaša 7811,64 evra bruto.

Svetnica NSi-ja Mojca Sojar je sicer zahtevala umik te točke z dnevnega reda seje. Med gradivi so namreč manjkali sklep zavoda o podelitvi dodatka ter finančna in vsebinska utemeljitev. Setniki predloga niso podprli. Med razpravo so na nepopolno gradivo opozorili tudi drugi svetniki ljubljanske opozicije.

Mestni svet je tudi potrdil nov uredniški odbor glasila Ljubljana, nadzorni svet javnega stanovanjskega sklada, volilno komisijo MOL-a in nadzorni odbor MOL-a. Ob tem so sprejeli več sklepov o prenehanju delovanja in imenovanju novih predstavnikov v svete zavodov ter podali pozitivna mnenja h kandidaturam za ravnatelje zavodov.

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Protestniki Jankoviću izrazili nasprotovanje gradnji kanalizacijskega kanala čez vodno zajetje in pripravili čajanko

Pred mestno hišo v Ljubljani se je danes zbrala množica protestnikov.

Potekala sta namreč protest v organizaciji stranke Glas ljudstva za otroke in družine, Piratska stranka pa je Jankoviću pripravila čajanko. Eni nasprotujejo gradnji kanala C0, drugi opozarjajo na razmere v Zdravstvenem domu Ljubljana… več tukaj.