Demokracija in svoboda govora, po čigavih merilih?

ByUredništvo

26. septembra, 2022
@Johanca_4me (Foto: Twitter)
Demokracija in svoboda govora, po čigavih merilih?

Vsak dan se mi s kakšnega levega portala v čelo nabije novica o boju za svobodo govora in demokracijo.

Vsak dan se ob teh novicah zaradi borcev za demokracijo in svobodo govora vprašam: naj se razjočem, naj se smejem ali naj malo na glas preklinjam?

Zakaj? Zato, ker ne vem ali se norčujejo, so hinavski ali je to zgolj hinavsko norčevanje iz ljudi, ki premorejo vsaj mikrogram logičnega razmišljanja.

Ugasnite Nova24Tv

Poglejte, ne more nek evroposlanec trditi, da je politik z demokratičnimi stališči, če v isti sapi spiše nek dopis, kako je treba Nova24 TV ugasniti in umakniti.

Ne samo, da je z dopisom in zahtevo povozil najbolj osnovna dejstva demokracije, povozil je tudi vsa pravila svobode govora in medijev.

V prizadevanju ugašanja medijev iz recimo Janševe strani se mnogi sklicujejo na sovražni govor.

Kaj sploh je sovražni govor? Meni nasprotna stališča niso sovražni govor, so mi le zoprna. Meni. Ne pa tistim, ki se z mano ne strinjajo in obratno.

Necenzurirano je zoprno in ne zna pojasniti financiranja. Ni pa v njem sovražnega govora.

Na enak način je denimo levičarjem zoprn Požareport, a v njem ni sovražnega govora. Čeprav se trudijo dokazati drugače. Zakaj

Ker ga želijo utišati. Simpl. Skratka, levičarji vse, kar se ne sklada z njihovimi nelogičnimi stališči, označijo za nestrpni in sovražni govor.

Hkrati spregledajo zmerljivke in grožnje znanega ljubljanskega taksista, zverinsko tuljenje, da je treba Janšo ubit in vse pozive k smrti janšizma.

Sploh slednja dva primera sta grozljiva, saj je sodišče nad obema zamahnilo z roko.

V prvem je imel stric, ki meni, da je treba Janšo ubit psihično stisko, pri drugem bojda gre za ideologijo in je ok. Pa je res?

Kanček zdrave pameti, v ZDA … pa vendar

Med tem v ZDA še obstaja kanček zdrave pameti. Ameriško prizivno sodišče je namreč zavrnilo pravico tehnoloških velikanov do urejanja spletnega govora. 

Teksaški zakon velikim tehnološkim podjetjem (družbeni mediji) prepoveduje prepoved ali cenzuro uporabnikov (tukaj). Zakaj?

Preprosto, ker sodniki tam vedo, da je pozivati k smrti kaznivo, medtem pa ni kaznivo ali je sovražni govor zgolj to, da misliš drugače.

Sem mar le zato, ker menim, da obstajata le dva spola homofob in sovražna do te skupnosti? Ne. Je to, ker trdim, da obstajata le dva spola, nestrpno?

Ne. Je zgolj dejstvo, ki nekomu, ki se trudi dokazat nasprotno od dejstev in preprostega zakona narave ni po volji.

Ja, tako daleč smo prišli, da so že preprosta dejstva, če nasprotujejo neki “višji kasti”, lahko sovražni govor.

Zato se vsak dan znova sprašujem, koliko demokratična in svobodna družba sploh smo, če se ljudje v strahu za službo ne upajo izpostavit in glasno ter jasno izraziti svojih stališč.

Koliko svobodna in demokratična družba sploh smo, če se ljudje bojijo šikaniranja?

Koliko demokratični in svobodni smo, če ob vseh dvigovanjih davkov in stiskanju gospodarstva za vrat, da bi iz njega stresli še več denarja, gospodarstvo molči, ker se, predvidevam, boji raznih posledic, kot so npr. inšpektorski pregledi?

Koliko demokratična in svobodna družba smo, če je nekdo zasmehovan, ker je novorojeni vnukinji ime Marija?

Koliko demokratična, odprta, razgledana družba smo, če 80 odstotkov medijev vodi antijanša in smrt janšizmu propagando?

To so ti isti mediji, ki so popolnoma “politično neodvisni”, njihovi “nepristranski” novinarji pa se že jutri prelevijo v leve politike s stališčem, da je treba ugasnit vse, kar se ne sklada s poročanjem ostalih 80 odstotkov medijev.

Utišani

Misel na to, da bi ugasnili tistih nekaj medijev, ki niso pod levo komando, je neznosna. Preprosto zato, ker so to ljudje, ki se izpostavljajo za tiste, ki si iz tega ali onega razloga ne upajo.

To, da si ljudje zaradi morebitnih posledic ne upajo na glas in javno izrazit svojih stališč, je dovolj velik dokaz, da Slovenija ni demokratična država s svobodo govora ampak komunistično represivna “vukojebina”, kjer s kaznijo, ki jo napišejo Boštjanu M. Turku utišajo milijon manjših ljudi.

Oni prekleto dobro vedo, da obvladujejo vse, kar je potrebno za dolgotrajno vladanje in izvajanje tihe represije. Da je kazen Boštjanu M. Turku opozorilo tudi vsem nam navadnim ljudem, z drugačnimi stališči.

Boštjan M. Turk je bil kaznovan, če sem razumela prav, ker je zapisal dejstvo.

Jenullu so medtem odpisali stroške varovanja neprijavljenih protestov, ker je njihov.

Ali razumete zakaj so ljudje tiho? Zakaj se ne izpostavljajo in protestirajo?

Johanca