DeSUS ostal brez predsednika Jasniča in generalnega sekretarja Potočnika

ByA.K.

3. marca, 2023

DeSUS ostal brez predsednika Jasniča in generalnega sekretarja Potočnika

Na seji sveta stranke DeSUS sta zaradi zdravstvenih in osebnih razlogov odstopila predsednik stranke Ljubo Jasnič in generalni sekretar stranke Bojan Potočnik. Vodenje stranke je začasno prevzel Anton Rifelj.

Jasnič je za N1 dejal, ‘da so bili zanj pika na i očitki, ki jih je bil deležen v zadnjem času, med drugim tudi na račun prodaje strankine nepremičnine v središču Ljubljane’. Jasnič je za N1 zagotovil, da se na račun stranke ni nikoli finančno okoristil. Z odstopom pa , da je dal tudi možnost, da zadeve temeljito pregledajo. Kongresa stranke, ki je bil predviden 25. marca ne bo, bodo pa potekali pogovori o sodelovanju z Gibanjem Svoboda.

Na lanskih aprilskih volitvah je upokojenska stranka sicer ostala brez svojih predstavnikov v parlamentu in dosegla porazen rezultat. Zbrala je namreč le 0,66 odstotka glasov volivcev.

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: V DeSUS-u ogorčenje: Bandelli nam dela škodo. A šlo je za solo akcijo Tarče, da Bandellija lansira kot liderja upokojencev

Ker se bliža kongres DeSUS-a, so Bandelliju povedali, da je za funkcije v DeSUS-u potrebna strankarska kilometrina, zato naj ne kandidira, on pa jim je dejal, da si želi samo to, da bi lahko na prihodnjih parlamentarnih volitvah na listi DeSUS-a kandidiral za poslanca… več tukaj.