Devet zlatih pravil za lepe in zdrave, naravne nohte

ByAna Koren

11. aprila, 2023 ,

Devet zlatih pravil za lepe in zdrave, naravne nohte

Da bi nohti ostali lepi in trdi, je pri negi nohtov potrebno uporabiti le nekaj osnovnih korakov. Mi smo nasvete strnili v devet točk, ki so dejansko zlata pravila za lepe in zdrave nohte.

  1. Redno striženje nohtov: Redno striženje nohtov je pomemben del nege nohtov. Nohte strizite enkrat teden ali po potrebi. Z rednim striženjem boste preprečili njihovo lomljenje in cepitev. Uporabite kakovostne nohtne škarjice ali nohtne klešče. Nohte strizite naravnost čez, ne pa prekratko ali preveč okroglo.

2. Oblikovanje nohtov: Po striženju nohte oblikujte s pilico za nohte. Uporabite pilico z drobnim zrnom in nohte pilite v eno smer, ne nazaj in naprej, da preprečite lomljenje nohtov.

3. Vlaženje nohtov in kože okoli njih: Nohti in koža okoli njih potrebujejo hidratacijo, da ostanejo lepi in trdi. Uporabite vlažilno kremo za roke in nohte, še posebej za umivanje rok, da ohranite vlažnost.

4.Uporaba zaščitne prevleke: Zaščitna prevleka, kot je brezbarvni lak za nohte ali trdilni lak. Nohte zaščiti pred poškodbami in lomljenjem ter jim zagotovi dodatno trdnost.

5. Prehrana: Pravilna prehrana je za zdravje nohtov zelo pomembna. Uživajte živila, bogata z vitamini in minerali, kot so biotin, kalcij, cink in vitamini A in C, ki so ključni za zdrave nohte. Prehrana naj vključuje sveže sadje, zelenjavo, oreščke, semena, ribe in pusto meso.

6. Izogibanje agresivnim kemikalijam: Izogibajte se agresivnim kemikalijam, kot so močna čistila, topila in aceton, saj lahko poškodujejo nohte in jih oslabijo.

7. Nosite zaščitne rokavice: Pri opravljenih, kot so čiščenje, pomivanje posode ali vrtnarjenje, nosite zaščitne rokavice. Nohte boste tako zaščitili pred poškodbami in kemikalijami.

8. Ne uporabljajte nohtov kot orodja: Izogibajte se uporabi nohtov kot orodij za odpiranje pločevine, odstranjevanje nalepk ali drugega grobega dela, saj lahko poškodujete nohte in jih oslabite.

9. Ne grizite nohtov: Grizenje nohtov je slaba navada, ki lahko povzroči lomljenje nohtov.

Foto: Pexels