Dietetiki opozarjajo na zdravju škodljive pijače

Dietetiki opozarjajo na pijače, ki jih pogosto pijemo in povečujejo vnetja v našem telesu. Znano je, da lahko nekatera živila, kot so predelano meso, ocvrta hrana, sladkarije in drugi rafinirani ogljikovi hidrati, v telesu sprožijo kronična vnetja. Po podatkih klinike Cleveland obstajajo tudi nekatere pijače, ki lahko povzročijo to stanje.

Prehrana z veliko dodanega sladkorja je povezana z višjimi stopnjami vnetja. Pogosto pitje sladkih pijač, kot so gazirane pijače, sadne pijače in s sladkorjem sladkana kava, imajo prav tako vnetne učinke na naše telo, opozarjajo dietetiki.

Po njihovem mnenju, je treba zmanjšati ali se popolnoma izogniti uživanje naslednjih pijač, saj lahko resno škodijo našemu zdravju:

  • kava z veliko količino sladkorja
  • aromatizirano ovseno mleko
  • sladek čaj
  • kupljen smuti
  • gazirana pijača

Foto: Pexels

Ne spreglejte….

Zdrave energijske pijače, ki prebudijo bolje kot kava

Poleg tega, da vas bodo zdrave energijske pijače dolgoročno napolnile z energijo, bodo vaše telo oskrbele tudi z zdravimi hranili.

Ste tako kot večina navajeni dan začeti s kavo, da se zbudite in pripravite na nove delovne izzive? Čeprav nas ta kofeinska pijača hitro “dvigne”, nas lahko hitro tudi “spodnese”. Če pretiravate pa lahko povzroči razbijanje srca, draženje črevesja, živčnost in razdražljivost ter vodi v nespečnost… več tukaj.

By A.K.

Komentar: