Diplomska naloga Tine Gaber – o kokainu, ki si ga “žal” ne morejo privoščiti vsi?

ByAna Koren

28. julija, 2023

Diplomska naloga Tine Gaber – o kokainu, ki si ga “žal” ne morejo privoščiti vsi?

Tina Gaber, priznana slovenska vplivnica, borka za živali, ki je znana tudi kot spremljevalka oziroma partnerka slovenskega premierja Roberta Goloba, je v svoji diplomski nalogi obravnavala problematiko cen drog v Sloveniji.

Po preučevanju podatkov je Tina ugotovila, da se cene drog v zadnjem času sicer znižujejo, a kljub temu ostajajo precej visoke. V njeni nalogi je omenjeno, da gram kokaina v Ljubljani stane približno 70 evrov.

“… Toda kljub temu, da se cene drog znižujejo, te še vedno niso poceni. Gram kokaina v Ljubljani stane okoli 70 evrov. Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev pa je jasno,” je v nalogi zapisala Gaber.

Za sliko celotnega konteksta ali rezultatov raziskave, in za več informacij o njeni diplomi in podrobnostih je potrebno prebrati celotno diplomsko nalogo, ki je dosegljiva na povezavi:

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_gaber-tina.pdf.

Nekaj odzivov na kontroverzno diplomsko nalogo:

Foto: STA Portal24

Ne spreglejte…

Tina Gaber odgovorila na ostre odzive na video o nutrijah

V ponedeljek je ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predano skoraj 25.000 podpisov peticije. Peticija nasprotuje odlovu nutrij na Ljubljanskem barju, predvidenemu za 1. avgust. Predstavniki 20 društev in organizacij so skupaj s podporniki zahtevali, da se postopek prekliče in ponovno preuči s širšo javnostjo.

Eden izmed glavnih kritikov odlova je bila Tina Gaber, borka za pravice živali in partnerka predsednika vlade Roberta Goloba. Gaber je v podporo peticiji objavila video, kjer je govorila o “resničnem ozadju načrtovanega poboja nutrij”. Gaber je poudarila, da se opira na študijo iz leta 2019. Študija naj bi vsebovala motive za sistemsko korupcijo, saj naj bi stroške odlova nutrij ocenila na več kot pol milijona evrov… več tukaj.