Dirka po Italiji: Pogačar osvojil tudi osmo etapo

Tadej Pogačar [Foto: Zajem zaslona]

Dirka po Italiji: Pogačar osvojil tudi osmo etapo

Na 107. izvedbi prestižne Dirke po Italiji Tadej Pogačar nadaljuje z izjemnimi predstavami, ki mu jih zavidajo vsi tekmeci. Pogačar je slavil že tretjo etapno zmago, tokrat v zelo zahtevni osmi etapi, ki se je zaključila z 15-kilometrskim vzponom na Prati di Tivo. S tem je še povečal svojo prednost v skupnem seštevku.

Osmo etapo so kolesarski navdušenci označili s petimi zvezdicami, saj je obljubljala veliko vzponov in napet finiš v Abrucih. Dober štiri kilometre pred ciljem so favoriti ujeli zadnjega ubežnika, pri čemer je Pogačarju pomagal še Rafal Majka. Kljub več napadom tekmecev, je Pogačar ostal nepremagljiv, pričakoval je pravi trenutek in 150 metrov pred ciljem močno pospešil, s čimer je prehitel vso konkurenco.

To zmago, ki je 73. v njegovi profesionalni karieri, je Pogačar posvetil tudi svoji taktični pripravljenosti in odlični formi. Vodstvo v skupnem seštevku je zdaj še trdnejše, saj je z današnjo zmago presegel Jonas Vingegaard po številu dni v majici vodilnega na grand tourih, s skupno 28 dnevi.

Drugo mesto v etapi je osvojil Daniel Martinez, ki je prav tako drugi v skupnem seštevku. Za njim sta zaostala zgolj dve dolžini kolesa. Kljub njegovemu trudu, Pogačarjeva prevlada ni dopustila presenečenj. Med drugimi kolesarji, ki so prav tako dali vse od sebe, so bili Lucenko, Lopez in Bardet, ki so na koncu zaostali.

Zanimiv je bil tudi boj za ubežno skupino v današnji etapi. Po več poskusih je to uspelo 14 kolesarjem, vključno z Nairom Quintano in Romainom Bardetom. UAE Emirates, predvsem z zaslugami Domna Novaka, je neutrudno zmanjševal zaostanek, in štiri kilometre pred ciljem so dohiteli zadnjega ubežnika, Valentina Paret-Peintreja.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona